Hypnose & Hypnotherapie

Hypnotherapie

 • Hypnose is de meest effectieve manier van therapie, aldus American Health Magazine. Wist je dat je maar heel weinig bewust doet in je leven? Er zijn uitspraken waarin men aangeeft dat je maar 10% bewust doet. Er is onderzoek naar gedaan en daaruit komt naar voren dat je niet eens 0,004 procent echt bewust doet! De rest doe je allemaal onbewust. Praten, denken, lopen ademen, voelen, kijken, zitten, dingen geloven, gewoontes, overtuigingen, te veel om op te noemen.
 • Je doet het allemaal onbewust!
 • We kunnen Hypnose niet precies definiëren, je kan het omschrijven als een diepe focus, trance, een andere staat van bewustzijn.
 • Hypnose begint als we in een andere staat van bewustzijn terecht komen. De hypnotische trance begint wanneer onze hersengolven verschuiven van Bèta (denken) naar Alfa (ontspannen) en dan naar Theta (de droomachtige staat tussen slapen en waken). Met elke stap komen we dichterbij ons onderbewuste. Laten we daarom hypnose definiëren als de bijzondere wens van het verdiepen van onze band met ons eigen onderbewuste.
 • Is het een staat of een proces……………?
 • Belangrijk om te weten is dat het een natuurlijke staat of proces van  geest en lichaam is………….dat jezelf kan activeren.
 • Je kunt deze staat een paar keer per dag bereiken ook zonder je daarvan bewust te zijn…………

Nu je dit weet, hypnose / hypnotherapie is?

 • Heel relaxed…………………..
 • Verhelderend, geeft controle over je emoties…………..
 • Alsof je uren gerust hebt……………….
 • En bovenal ……….. een geweldige rustgevende, verhelderende ervaring…………………………
 • Brengt lichaam en geest in balans, creëert bewustwording…….
 • Activeert het zelf helend vermogen van lichaam en geest………….
 • Hypnose – Hypnotherapie is klinisch geaccepteerd en toont goede resultaten.

De geschiedenis van Hypnotherapie?

Bijna alle oude culturen, zoals de Sumeriërs, Perzen, Chinezen, Indiërs, Egyptenaren, Grieken, Romeinen, kenden allemaal vormen hypnose, sjamanen, priesters, zetten de trance van hypnose (hypnagogie) in om mensen te genezen. In de 19de eeuw werkten er zoveel artsen, chirurgen, psychiaters, psychologen en psychotherapeuten met hypnagogie, dat de British Medical Association unaniem goedkeuring gaf voor het therapeutisch gebruik van Hypnose.

De Schotse chirurg James Braid kwam in 1841 met de term “Hypnose” en zelfhypnose. In 1845 kreeg een andere Schotse chirurg, James Esdaile erkenning voor zijn pijnloze chirurgische ingrepen op de slagvelden in India, door gebruik te maken van Hypnose (uit pure noodzaak). Begin 20ste eeuw ontwikkelde de Franse psycholoog Emile Coué het concept van zelfsuggestie; een zelfhypnose-techniek dat werkt met wat men nu het placebo effect noemt. De Amerikaanse psychiater Milton Erickson was gespecialiseerd in Medische Hypnose en werkte met de conversationele Hypnose, waarbij hij gebruik maakte van metaforen en symbolisch taal gebruik. Zijn werkwijze is uniek, in een van de boeken over Milton Erickson werd de opmerking geplaatst: “Erickson nam het in zijn eentje op tegen de gevestigde psychiatrie en heeft haar verslagen. Alleen weten zij het nog niet”. Naast Milton Erickson is Dave Elman de zeer bekwame Hypnotherapeut, leermeester, die gebruik maakte van de directe hypnotherapie,  Dave Elman heeft tijdens zijn leven vele medici en paramedici opgeleid en bekend gemaakt wat Hypnose voor de mensheid kan betekenen.

Hypnotherapie de sleutel tot eigen kracht:

Hypnotherapie kent een indrukwekkende wetenschappelijk basis en wordt al meer dan 200 jaar succesvol in de praktijk toegepast, iedereen kan min of meer in Hypnose gaan. 

Hoe werkt Hypnose? Hypnotherapie?

We hebben allemaal een bewuste- en onderbewuste geest.
De onderbewuste geest heeft twee basisverantwoordelijkheden.
Het zorgt ervoor dat alle interne systemen goed functioneren
en legt alles vast wat we zien, horen of voelen.
Daarbij maakt het geen onderscheid in goed of fout, prettig of onveilig.
Het onderbewustzijn kan je vergelijken met een harde schijf van je computer. Alles dat je hebt gezien, gehoord of gevoeld, zowel positief
als negatief, wordt in je onderbewustzijn opgeslagen.

Soms worden we getriggerd door hetgeen we in ons bewuste leven hebben ervaren en dan kan het zijn dat je lichaam daar op een onaangename manier op reageert. Het kan gebeuren dat je lichamelijke of mentale klachten creëert en wanneer je niet naar de signalen van lichaam luistert, het mogelijk is dat er blokkades in je lichaam en geest ontstaan en kan je immuunsysteem aantasten. Mensen die een burn-out, depressie, angst of een fobie ervaren, begrijpen niet altijd wat de oorzaak is van hun gevoelens. Voor wie misschien wel een idee heeft van de bron van het probleem helpt enkel eraan denken hierover niet om het te verhelpen. Ondervindt je hinder van je lichamelijke of geestelijke klachten dan kan Hypnotherapie een oplossing bieden. Het prettige van Hypnotherapie is dat je tijdens de hypnose sessies blokkades kan opheffen. In Hypnose hebben we direct contact met ons onderbewustzijn daar ligt vast wie we werkelijk zijn en wat we voelen. Door in hypnose te gaan krijg je inzicht in je probleem omdat we samen werken met het onderbewuste. Zo komen we relatief snel tot de kern van een probleem en als we weten hoe een probleem is ontstaan, kunnen we als jij dat wilt veranderen. In Hypnose zijn we tot verbazingwekkende prestaties in staat.

Waarvoor kan je Hypnotherapie op toepassen?

Het verbeteren van zelfvertrouwen en eigenwaarden, sportprestaties. Angsten en fobieën, astma, anorexia, boulimia, diabetes, depressies en stemmingswisselingen, lichamelijke en geestelijke blokkades.

Burn-out klachten verminderen c.q. opheffen, stotteren, bedplassen. Dwangmatig gedrag, concentratieproblematiek, seksuele ongemakken, acceptatie seksuele geaardheid.

Elimineren van straatangst, hoogtevrees, vliegangst, spinnen, muizen, angst voor spreken in het openbaar, faalangst, uitstelgedrag, examenvrees, alle soorten verslavingen, angst voor artsen – tandartsen. Pijnbestrijding, zonder stress bevallen, alle stress gerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld, darmklachten, migraine, artritus, fibromyalgie etc.. De meeste lichamelijke of geestelijke klachten zijn stress gerelateerd.

Autonoom bewustzijn

We beschikken ook nog over een autonoom bewustzijn, het autonome bewustzijn zorgt voor je ademhaling, hartslag, het stromen van je bloed en alle functies die nodig zijn om in leven te blijven. Tijdens de hypnose sessies blijft het autonome bewustzijn gewoon zijn/haar heel belangrijke werk uitvoeren.

Immuunsysteem en Hypnotherapie
Ons immuunsysteem is nogal kwetsbaar, stress, angst en chronische pijn hebben een grote invloed op je immuunsysteem en brengt je immuunsysteem in gevaar. Mentale en emotionele stress, in voortdurende
zorgen leven, twijfels en angsten, gebrek aan eigenwaarde, zelfrespect, te kort aan liefde. Wanneer deze problematiek niet wordt aangepakt en de stress houdt aan dan produceert het lichaam stresshormonen: cortisol & adrenaline. Wanneer de stress continu aanwezig is ontstaan er gezondheidsproblemen. Kunnen er allerlei fysieke en mentale klachten ontstaan. De grote voordelen van Hypnotherapie zijn wanneer het immuunsysteem dat geleden heeft door stress & chronische klachten zich herstelt. Ons immuunsysteem is onze buffer om te voorkomen dat er mentale en fysieke klachten ontstaan en om infecties buiten de deur te houden. Een ontspannen geest en lichaam geven geest en lichaam een positieve boost en bewustwording. Zorg goed voor je lichaam en geest je bent zelf degene die verantwoordelijk is.

Hypnotherapie is zacht, effectief, krachtig en veelzijdig inzetbaar!

De grote Voordelen van Hypnotherapie

Het is de meest zachte, effectieve begeleiding die het mogelijk maakt fysiek en mentaal te ontspannen. Hypnose is een hulpmiddel om mensen, zowel volwassenen als kinderen, sterker te maken en kan bijdrage controle te krijgen over mentale en fysieke ongemakken.

Is Hypnose veilig? Ja!

Hypnose dient net als meditatie op een veilige plaats te worden beoefend, op de grond, op een stoel, in bed. Echter niet tijdens het uitoefenen van een taak waarbij je volledige normale bewustzijn vereist is. MRI – scans hebben aangetoond dat de staat van Hypnose vergelijkbaar is met de staat van bewustzijn die tijdens intensieve meditatie wordt bereikt.

Waarom kiezen voor een OMNI hypnotherapeut?
OMNI Hypnosis Training Center® leidt inmiddels al 40 jaar Hypnotherapeuten op volgens een beproefde concepten en met methodieken die snel werken en effectief zijn voor talloze problemen. Hypnose is de meest zachte begeleiding die het mogelijk maakt fysiek en mentaal te ontspannen, het pad naar eigen kracht, bewustwording en liefde. Een gediplomeerd OMNI hypnotherapeut, zoals ik, is geschoold in de werkwijze van Dave Elman,  directe hypnose. Dave Elman is eveneens één van de grondleggers van de moderne hypnotherapie. Een OMNI hypnotherapeut heeft in de regel ± 3 sessies nodig om samen met jou het probleem aan te pakken en te elimineren. OMNI Hypnotherapeuten begeleiden naar de bron van de oorzaak en komen tot de kern tijdens de begeleiding met behulp van hypno analyse (regressie of partstherapie). Hetgeen waar je hinder van onder vindt wordt met behulp van aanvullende technieken en directe hypnotische suggesties opgelost. Door deze begeleidingswijze ervaar je werkelijk dat je je bewust wordt dat jij jezelf bevrijden kan van opgelopen trauma’s, frustraties, oude patronen en verslavingen. Er zijn vele mogelijkheden, hypnose kan ingezet worden om duurzame lichamelijke en mentale veranderingen te realiseren.

Gediplomeerd OMNI Hypnotherapeut: HBO Niveau

Met de volgende specialisaties: HBO niveau

 • Gecertificeerd HypnoMed – Medische Hypnose 
 • Gecertificeerd HypnoCell® specialist werken met de cellen
 • Gecertificeerd HypnoKids® specialist hypnose met kinderen
 • Gecertificeerd Hypno – Waving  EMDR
 • Gecertificeerd OMNI Carcinos hypnose technieken bij kanker
 • Gecertificeerd OMNI Hypnotic Beauty & Charisma
 • Gecertificeerd Virtuele Maagband therapeut
 • Geregistreerd en Gecertificeerd International IHR register Hypnotherapist & Coach 
 • Beroepsvereniging: Hypnose Vereniging Nederland
 • Aangesloten bij CAT: complementair aanvullende therapeuten  

Hypnotherapie is een hulpmiddel om mensen, zowel volwassenen als kinderen, sterker te maken en kan bijdragen controle te krijgen over mentale en fysieke ongemakken.

Heb je interesse neem dan contact op via de contactknop voor een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek.