Hypnose & Hypnotherapie 

Wat is hypnose?

 • We kunnen Hypnose niet precies definiëren……………
 • Wetenschappers zijn er nog steeds mee bezig……………
 • Is het een staat of een proces……………?
 • Belangrijk om te weten is dat het een natuurlijke staat of proces van  geest en lichaam is………….
 • Je kunt deze staat een paar keer per dag bereiken zonder je daarvan bewust te zijn…………

Nu je dit weet, wat is hypnose dan wel?

 • Heel relaxed…………………..
 • Verhelderend, geeft controle over je emoties…………..
 • Alsof je uren gerust hebt……………….
 • En bovenal ……….. een geweldige rustgevende, verhelderende ervaring…………………………
 • Brengt lichaam en geest in balans, creëert bewustwording…….
 • Activeert het zelf helend vermogen van lichaam en geest………….

In Hypnose zijn betekent in een staat van geconcentreerde aandacht zijn waarbij het kritisch en analytisch denken minder betrokken is. In hypnose passeren we de kritisch filter en treden binnen de wereld van de onderbewuste geest. De onderbewuste geest is de wereld van emoties, gevoelens en beelden. Alle ervaringen die we in ons leven opdoen, zijn van invloed op hoe we ons vandaag de dag voelen. Het brein van de mens bestaat uit 2 delen. Het bewuste deel (regelt 10% in ons dagelijks leven) en het onderbewuste deel (regelt 90% in ons dagelijks leven) in wezen bevindt onze onderbewuste geest zich in ons lichaam. Wanneer we het contact met ons lichaam kwijt (het voelen) zijn of luisteren niet naar de signalen die het lichaam geeft, dan loop je grote risico’s. Ons bewuste deel let daar helemaal niet op die gaat gewoon door want je “moet” nog zo veel, het bewuste deel van ons is het deel van de rede, logica, controle, onze kritische geest. Maar je onderbewuste is verantwoordelijk voor het gevoel bij bepaalde situaties, gedachten en/of herinneringen, verslavingen, ingesleten patronen, trauma’s. Je onderbewuste geest kan je zien als je automatisch piloot. Alles wat je in je leven geleerd en ervaren hebt wordt in je onderbewuste opgeslagen, vooral de ervaringen die je met regelmaat hoort, inzet, uitvoert en ervaart. Dat zijn bijv. lopen, praten, fietsen, auto besturen en verslavingen, opgelopen trauma’s, je frustraties, maar fijne en liefdevolle ervaringen zitten ook opgeslagen in je onderbewuste geest.

Hoe werkt Hypnose? Hypnotherapie?

We hebben allemaal een bewuste- en onderbewuste geest.
De onderbewuste geest heeft twee basisverantwoordelijkheden.
Het zorgt ervoor dat alle interne systemen goed functioneren
en legt alles vast wat we zien, horen of voelen.
Daarbij maakt het geen onderscheid in goed of fout, prettig of onveilig.
Het onderbewustzijn kan je vergelijken met een harde schijf van je computer. Alles dat je hebt gezien, gehoord of gevoeld, zowel positief
als negatief, wordt in je onderbewustzijn opgeslagen.

Soms worden we getriggerd door hetgeen we in ons bewuste leven hebben ervaren en dan kan het zijn dat je lichaam daar op een onaangename manier op reageert. Het kan gebeuren dat je lichamelijke of mentale klachten creëert en wanneer je niet naar de signalen van lichaam luistert, het mogelijk is dat er blokkades in je lichaam en geest ontstaan en kan je immuunsysteem aantasten. Mensen die een burn-out, depressie, angst of een fobie ervaren, begrijpen niet altijd wat de oorzaak is van hun gevoelens. Voor wie misschien wel een idee heeft van de bron van het probleem helpt enkel eraan denken hierover niet om het te verhelpen. Ondervindt je hinder van je lichamelijke of geestelijke klachten dan kan Hypnotherapie een oplossing bieden. Het prettige van Hypnotherapie is dat je tijdens de hypnose sessies de blokkades kan opheffen. In Hypnose hebben we direct contact met ons onderbewustzijn daar ligt vast wie we werkelijk zijn en wat we voelen. Door in hypnose te gaan krijg je inzicht in je probleem omdat we samen werken met het onderbewuste. Zo komen we relatief snel tot de kern van een probleem en als we weten hoe een probleem is ontstaan, kunnen we als jij dat wilt veranderen. In Hypnose zijn we tot verbazingwekkende prestaties in staat.

Autonoom bewustzijn

We beschikken ook nog over een autonoom bewustzijn, het autonome bewustzijn zorgt voor je ademhaling, hartslag, het stromen van je bloed en alle functies die nodig zijn om in leven te blijven. Tijdens de hypnose sessies blijft het autonome bewustzijn gewoon zijn/haar heel belangrijke werk uitvoeren.

Immuunsysteem en Hypnotherapie
Ons immuunsysteem is nogal kwetsbaar, stress, angst en chronische pijn hebben een grote invloed op je immuunsysteem en brengt je immuunsysteem in gevaar. Mentale en emotionele stress, in voortdurende
zorgen leven, twijfels en angsten, gebrek aan eigenwaarde, zelfrespect, te kort aan liefde. Wanneer deze problematiek niet wordt aangepakt en de stress houdt aan dan produceert het lichaam stresshormonen: cortisol & adrenaline. Wanneer de stress continu aanwezig is ontstaan er gezondheidsproblemen. Kunnen er allerlei fysieke en mentale klachten ontstaan. De grote voordelen van Hypnotherapie zijn wanneer het immuunsysteem dat geleden heeft door stress & chronische klachten zich herstelt. Ons immuunsysteem is onze buffer om te voorkomen dat er mentale en fysieke klachten ontstaan en virussen buiten de deur te houden. Een ontspannen geest en lichaam geven geest en lichaam een positieve boost en bewustwording.

Hypnotherapie is zacht, effectief, krachtig en veelzijdig inzetbaar!

Toepassingen van Hypnotherapie & Regressie
Angsten en fobieën, astma, gewichtsproblemen, anorexia, boulimia, diabetes, depressies en stemmingswisselingen, burn-out, bedplassen, dwangmatig gedrag, concentratieproblemen, impotentie en seksualiteit.
Vruchtbaarheidsproblemen, pijnvrij bevallen, verbeteren van sportprestaties, studieproblemen, stressmanagement, stoppen met roken, verbeteren van zelfvertrouwen, traumaverwerking, chronische pijnen.
Prikkelbaar darmsyndroom, ADHD, pijnbestrijding, migraine, anesthesie, nagelbijten, tandenknarsen, huidproblematiek. Alcohol en rook verslaving, fobieën elimineren, tinnitus.

De grote Voordelen van Hypnotherapie
Het is de meest zachte, effectieve begeleiding die het mogelijk maakt fysiek en mentaal te ontspannen. Hypnose is een hulpmiddel om mensen, zowel volwassenen als kinderen, sterker te maken en kan bijdrage controle te krijgen over mentale en fysieke ongemakken.

Is Hypnose veilig? Ja!

Hypnose dient net als meditatie op een veilige plaats te worden beoefend, op de grond, op een stoel, in bed. Echter niet tijdens het uitoefenen van een taak waarbij je volledige normale bewustzijn vereist is. MRI – scans hebben aangetoond dat de staat van Hypnose vergelijkbaar is met de staat van bewustzijn die tijdens intensieve meditatie wordt bereikt.

Waarom kiezen voor een OMNI hypnotherapeut?
OMNI Hypnosis Training Center® leidt inmiddels al 40 jaar Hypnotherapeuten op volgens een beproefd concept met methoden die snel werken en effectief zijn voor talloze problemen. Hypnose is de meest zachte begeleiding die het mogelijk maakt fysiek en mentaal te ontspannen, het pad naar eigen kracht, bewustwording en liefde. Een gediplomeerd OMNI hypnotherapeut, zoals ik, is geschoold in de werkwijze van Dave Elman,  directe hypnose. Dave Elman is eveneens één van de grondleggers van de moderne hypnotherapie. Een OMNI hypnotherapeut heeft in de regel ± 3 sessies nodig om samen met jou het probleem aan te pakken en te elimineren. OMNI Hypnotherapeuten begeleiden naar de bron van de oorzaak en komen tot de kern tijdens de begeleiding met behulp van hypnoanalyse (regressie of partstherapie). Het probleem wordt met behulp van aanvullende technieken en directe hypnotische suggesties opgelost. Door deze begeleidingswijze ervaar je werkelijk dat je je bewust wordt dat je jezelf bevrijden kan van opgelopen trauma’s, frustraties, oude patronen en verslavingen. Er zijn vele mogelijkheden, hypnose kan ingezet worden om duurzame lichamelijke en mentale veranderingen te realiseren.

Gediplomeerd OMNI Hypnotherapeut: HBO Niveau

Met de volgende specialisaties: HBO niveau

 • Gecertificeerd HypnoMed – Medische Hypnose 
 • Gecertificeerd HypnoCell® specialist werken met de cellen
 • Gecertificeerd HypnoKids® specialist hypnose met kinderen
 • Gecertificeerd Hypno – Waving  EMDR
 • Gecertificeerd OMNI Carcinos hypnose technieken bij kanker
 • Gecertificeerd OMNI Hypnotic Beauty & Charisma
 • Gecertificeerd Virtuele Maagband therapeut
 • Geregistreerd en Gecertificeerd International IHR register Hypnotherapist & Coach 
 • Beroepsvereniging: Hypnose Vereniging Nederland
 • Aangesloten bij CAT: complementair aanvullende therapeuten  

Hypnotherapie is een hulpmiddel om mensen, zowel volwassenen als kinderen, sterker te maken en kan bijdragen controle te krijgen over mentale en fysieke ongemakken.

Heb je interesse neem dan contact op via de contactknop voor een vrijblijvend en kosteloos intake gesprek.