Ontspannen door Zelf Hypnose? Ja dat kan!

Wat heb je nodig om een positieve invloed uit te oefenen over de mind en het lichaam. Zelfhypnose. Door zelfhypnose te leren kan de mentale en fysieke stress snel en effectief worden afgevoerd. 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom het belangrijk is Zelfhypnose te leren!

Onderzoek laat zien dat stress de bron is van vele mentale en fysieke problemen. Gedurende de dag bouwen we van nature stress op in ons lichaam. Stress is een vorm van spanning die in het lichaam van mensen, dieren of planten optreedt als reactie op externe prikkels en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties. De reacties zijn o.a. dat er meer stress hormonen, zoals bijvoorbeeld adrenaline en cortisol in het lichaam aanwezig zijn. Hormonen zijn eigenlijk nooit slecht, ze hebben allemaal een rol, maar als het lichaam onvoldoende in balans komt dan kan het zijn dat bepaalde hormonen die op dat moment niet nodig zijn onvoldoende worden afgevoerd. Veroorzaakt spanning in lichaam en geest en kan op lange termijn lichamelijke of geestelijke ongemakken creëren.

Wat is er dan van belang? ” Ontspanning”

Ontspanning draagt bij aan het afvoeren van stresshormonen!

Ontspanning bevordert een goede balans van het zenuwstelsel, een goede hormoonbalans en werking van het immuunsysteem.

Zelfhypnose & Hypnotherapie! Wat zijn de voordelen?

Alle mensen die Hypnotherapie behandelingen in mijn praktijk hebben ervaren leer ik tevens zelfhypnose. Het grote voordeel van het toepassen van zelfhypnose is, dat je heel snel de door stress- of spannende- angst situaties de aangemaakte stresshormonen op een prettige manier kan afvoeren waardoor en geen fysiologische reacties ontstaan in lichaam en geest. Er is nog een heel groot voordeel, jij hebt de controle over jouw emoties en je laat je niet leiden door je emoties. Je blijft in het hier en nu. Je piekergedrag verandert, je relativeert. Hoe prettig is dat! Je blijft met beide voeten op de grond, kortom:

Hypnose is de sleutel tot eigen Kracht!

Eigen kracht, persoonlijk leiderschap, daarmee bedoel ik leiderschap over jezelf. Persoonlijk leiderschap begint met zelfsturing, oftewel de realisatie dat je aan het stuur moet zitten van eigen leven. Bewust zijn dat jij de controle hebt, dat jij je eigen leven creëert. Dat je je bewust bent dat je zelf verantwoordelijk bent voor je gedachten, je uitspraken en je acties…………

Positieve Zelfzorg: omvat veel verschillende facetten. 

Zorg goed voor lichaam en geest, ga regelmatig de natuur in. Sociale contacten onderhouden. Rust ruim op tijd! Reflectie; als je alsmaar door sjeest en deelnemer blijft aan de ratrace, kan het er ook voor zorgen dat je je hogere doelen uit het oog verliest. Durf de tijd voor jezelf te nemen. Er zijn veel mogelijkheden bijvoorbeeld prettige effectieve zelfzorg in te zetten. Houd van jezelf, koester je lichaam en geest, zorg er goed voor. Van jezelf houden wil ook zeggen dat je bewust aanwezig bent en aandacht hebt voor je medemens.

Nu is er aandacht voor jou!

Je kan wanneer je wilt contact opnemen via de contactknop op mijn site voor het aanvragen van de “gratis ontspannings- audio”. Door te luisteren naar- en ervaren van de hypnose audio maak je kennis met een methode die al zo oud is als de mensheid. Door deze ervaring aan te gaan ontdek je de zachte en helende werking van je eigen geest en lichaam. Alle hypnose is zelfhypnose.

Wil je kennis maken met Hypnotherapie
en ervaren wat Hypnotherapie jou brengt?

Als professioneel hypnotherapeut ben ik je begeleider tijdens dit veilige proces. Hypnotherapie kan voor vele doeleinden ingezet worden, met positieve resultaten!

Neem vrijblijvend contact met me op voor het inplannen van een Hypnose sessie en het leren van Zelfhypnose.

Praktijkadres: MIK Moed Inspiratie Kracht – Stationsweg 60 6711 PK EDE
T: 0317842126  M: 0654242408


Hypnose & Hypnotherapie is een hulpmiddel om mensen, “zowel kinderen als volwassenen”, sterker te maken en kan bijdragen controle te krijgen
over mentale en fysieke ongemakken.
Hypnotherapie kent een indrukwekkende wetenschappelijke basis en wordt al meer dan 200 jaar in de praktijk toegepast.